טיפים לפתיחת בית קפה/ מסעדה

אתחיל מהנתון הקיצוני שקיים במדינה שלנו, 92% מהמסעדות שנפתחות נסגרות בהפסד.
הסיבה שאני כותב את זה היא לא כדי להרתיע מפתיחת מסעדה אלא כדי לגרום לכם לעשות את זה נכון וכך תהיו ב8% שנשארים פתוחים ומצליחים (מרוויחים במילים אחרות).


1. תבינו את התחום!
כמו שאדם שמקים חברת הייטק צריך שיהיו לו מתכנתים, מהנדסים וכו' – וכמובן שהוא יבין בתחום או יעסיק מישהו כזה. הטיפ הזה רלוונטי לכל תחום.
בעולם המסעדנות הרבה פותחים עסקים של מזון, כי אין תנאי סף, כל אחד חושב שהוא מכין את האוכל הכי טעים או שאמא שלו מכינה.
ואז פותחים את העסק ויכול להיות שבאמת האוכל טעים ומצויין, אבל לנהל עסק מהתחום הזה, זה הרבה מעבר לאוכל טעים!

לכן הטיפ הראשון שלי – תלמדו את התחום, תחקרו אותו, תוציאו נתונים, תשאלו אנשים שעובדים בזה.
עבדתם כמה שנים בתחום ולמדתם? מעולה, אחלה נקודת פתיחה אבל להגיע משום מקום ולפתוח לא מומלץ.
במידה וזה החלום שלכם ואין לכם נסיון והבנה, תשכרו שירות של איש מקצוע מהתחום שילווה אתכם בחודשים הראשונים, ותסמכו עליו!

2. תבואו לעבוד!
תחום המסעדנות הוא תחום לא קל, מי שחושב שהוא יהיה בעלים של מסעדה/בית קפה ויישב כל היום רגל על רגל עם אספרסו וסודה, הנפילה תגיע מהר!
זהו תחום שדורש הבנת התפעול של כל עמדה שקיימת במסעדה, ואתה תמיד תהיה בסטנד ביי למלא את אחת העמדות האלה (עובד חולה, עובד שנפצע, עובד שהבריז, עומס של עבודה וכו').

3. תעסיקו איש מקצוע שיעזור בהקמה ובפתיחה.
הקמת מסעדה תביא עימה תקופה מאוד לחוצה ועמוסה, מומלץ גם אם אתם מנוסים להעסיק מישהו שיעזור בתקופה זו. ישנו לחץ לפתוח את העסק כמה שיותר מהר (הרי משלמים כבר שכירות) וכן לחץ כלכלי על כל תוספת קטנה ושינוי, לכן אל תפילו הכל על עצמכם.
בנוסף יש את הפתיחה והימים הראשונים של המסעדה – אלו ימים של הרצה שבהם מתגלים עוד תקלות או דברים שפספסנו ולכן חשוב שעדיין תהיו מחוץ לניהול הנקודתי ותראו את הכל מלמעלה.
תעסיקו יועצים בתחומים שחשובים לקבלת הרשיון עסק:

יועץ כבאות.
יועץ נגישות.
יועץ בריאות.
אלו חשובים על מנת לבנות הכל מההתחלה נכון ולהיות עם רשיון תקין.

4. מיקום!
אומנם הדבר לא תמיד בשליטתנו, אך מאוד חשוב למצוא את המיקום הנכון לעסק המדובר, כל תחום שונה של מזון (מסעדה, בית קפה, גלידרייה, דוכן מזון מהיר וכו') דורש מיקום מיוחד וגם כמובן הגודל של העסק יהיה בהתאם.
וכמובן, יש להתחשב בשכירות, שתאפשר לכם עדיין להיות מורווחים.

5. ספקים טובים ואמינים!
בחירת ספקים לקניית הציוד והכלים הנדרשים.
בחירת אנשי מקצוע לשיפוץ.
בחירת ספק לריהוט.
חשוב לבחור את הספקים הנכונים שידועים באיכות המוצר שלהם ובעיקר בשירות שלאחר מכן.

6. בניית צוות איכותי ואמין!
מסעדות ובתי קפה מעסיקים הרבה עובדים; כדאי להתחיל לראיין עובדים כמה חודשים לפני פתיחת העסק, שיהיו מוכנים להגיע כבר להרצות ולהתלמדויות שנצטרך לפני הפתיחה.

7. גב כלכלי לתקופה הקרובה!
יכול מאוד להיות שבחודשים הראשונים יצוצו כל מיני הוצאות שלא חישבו בהתחלה, יש עובדים שצריך לשלם להם לפני פתיחת המסעדה, וכן שכירות/חשמל/ארנונה וכו' – כל אלו עוד לפני המכירה הראשונה.

8. אורך רוח וסבלנות לתהליך.
פתיחת מסעדה זה תהליך משמעותי בפני עצמו, רווי בהטמעת שירות, אוכל טוב וקניית לקוחות.
לא הכל קורה ביום אחד, לכן תהיו סבלניים ותבואו כל יום "לעבוד חזק" ובהנאה וככה לייצר מקום טוב ושמח שלקוחות יאהבו לחזור אליו.
יהיו מקרים לא קלים ולכן דרוש שתהיו עם אורך רוח, בלי לשבור את הכלים.




פתיחת מסעדה/ בית קפה זה אומנם לא דבר פשוט, וגם הניהול עצמו הוא מאתגר ומורכב, אך עם המוטיבציה הנכונה והרצון אפשר להצליח ולהינות מעבודה מכניסה ובעיקר מספקת.
מומלץ לא להיות חכמים גדולים ולהיעזר בדברים שאנחנו פחות מבינים בהם, גם כאשר מנסים להוריד עומס.

כמובן שאצלנו ב"קסטיאל ניהול' אנחנו נותנים את השירות המלא ומשאירים אתכם עם כלים להצליח גם בלעדינו – וזה הכי חשוב!

בהצלחה ותהנו.

המאמר פונה לשני המינים

©

Scroll to Top
×

שלום לקוח/ה

על מנת ליצור קשר ישירות בוואטסאפ יש ללחוץ על הלוגו

× ליצירת קשר בוואטסאפ